De vestiging van OVOL Fiber Europe (voorheen Price & Pierce Fiber) werd in november 2014 opgericht.

Dat was het moment waarop OVOL Fiber Europe de Europese oud papier activiteiten overnam van GP Harmon International en Jeroen de Vries tot algemeen directeur benoemde.

Het team van OVOL Fiber Europe combineert commerciële kracht met uitgebreide operationele en logistieke kennis van de oud papier branche.

Hoewel geen van de ondernemingen in de mondiale OVOL organisatie ervaring had in de oud papier branche, had de Nederlandse vestiging bij elkaar reeds meer dan 30 jaar ervaring.

Japan Pulp and Paper Corporation Ltd, genoteerd aan de First Section van de beurs van Tokio, heeft aangekondigd dat haar doel is om de omzet te laten stijgen van USD 6 miljard in 2010 tot USD 10 miljard in 2020.

Dit is onze geschiedenis

OVOL Fiber Europe gaat terug tot 1869 in Manchester (VK) In de beginfase hield OVOL zich bezig met de verkoop van ruw en verzaagd hout vanuit de VS naar Rusland en het VK.

Vanaf 1924 had OVOL vijftig jaar lang een notering aan de London Stock Exchange. Tussen de jaren ’50 en ’80 was het een van de aandeelhouders van het Russian Wood Agency in het VK.

In 1998 werd de Finse NV M-Real Corporation eigenaar van het bedrijf en in 2004 verwierf Gould Paper Corporation gevestigd in New York OVOL.

In 2010 maakte Gould Paper Corporation bekend dat het een belang van 51% aan Japan Pulp & Paper zou verkopen. In april 2015 kocht Japan Pulp & Paper Corporation Ltd de resterende 49% van de aandelen

 

 

 

 

ovol japan pulp logo

 

price pierce about us

Neem contact met ons op!

Wij horen heel graag van u. Als u vragen hebt, neem dan direct contact met ons op bij OVOL Fiber Europe.